In de Week tegen Kindermishandeling organiseerden de Academie voor Herstel en Ervaringsdeskundigheid (voorheen Stichting Geheim Geweld) en GGD Haaglanden op vrijdag 24 november 2017 voor lotgenoten én professionals de themadag ‘Van trauma naar herstel’. Bezoekers beoordeelden deze dag in enquêtes met het gemiddelde cijfer 8,8. De Academie voor Herstel en Ervaringsdeskundigheid kijkt met trots terug op deze mooie themadag in 2017 die geopend werd door de Haagse burgemeester Pauline Krikke.
Tijdens deze themadag in het Hilton Hotel in Den Haag kwamen enkele aansprekende sprekers en (ervarings)deskundigen het woord voeren. Daarnaast kon er onder deskundige begeleiding van experts uit het werkveld deel worden genomen aan discussietafels met sub thema’s als schuld en schaamte, familie en relaties. Ook onderwerpen als hulpverlening en lotgenotencontact kwamen aan bod.
Vooraanstaande sprekers tijdens het plenaire gedeelte van de themadag waren Dr. Sietske Dijkstra, psycholoog, senior onderzoeker Kenniscentrum Sociale Innovatie Hogeschool Utrecht. Eigenaar Bureau Dijkstra en oud-lector huiselijk geweld in de keten, en Dr. Wilma Boevink, senior wetenschappelijk medewerker, vice voorzitter Vereniging voor Ervaringsdeskundigen. Laatstgenoemde sprak in het middagprogramma over hoe lang de weg soms is naar herstel en hoe daar te komen tijdens haar bijdrage ‘Het getraumatiseerde kind: een leven lang lijden?’. Dijkstra had het onder meer over moed tijdens haar presentatie ‘De verandering: professionele en persoonlijke moed onmisbaar bij aanpak van huiselijk geweld’. Hieronder kunt u haar presentatie teruglezen.
In het middagprogramma was er ook ruimte om te kiezen voor het volgen van twee workshops. Hieronder kunt u de presentaties teruglezen van de workshops Sensorimotorische Psychotherapie, Vroeger en Verder en Mindfulness.
Hieronder vind u het inhoudelijk verslag en evaluatieverslag van de themabijeenkomst ‘Van trauma naar herstel’.